Zefanio

Zefanio, geboren op 21 juni 1991, is vanaf jongs af aan al bezig met muziek. Dit begint voornamelijk met het imiteren van zijn grote idolen qua zang en rap. Daarna ontwikkelde hij zich door zelf liedjes te schrijven en componeren. In eerste instantie wilde Zefanio graag Engelstalige muziek maken, maar na een korte tijd switchte hij naar Nederlandstalig.

Vanaf 2011 besluit Zefanio voorzichtig serieuzere stappen te nemen in de muziek. Hij werkt samen met label Zonamo Underground en werkt in de luwte geduldig maar met precisie aan zijn craft. De uren die hij steekt in zijn talent resulteren onder andere in samenwerkingen met Dwayne Meerzorg (Architrackz), Sliskobarz en Kleine Viezerik (Rick Versace). Samen met Mellamel en Brace brengt hij de track “Freak” uit via Zonamo.

Zefanio besloot na deze ervaringen zich volledig te storten op de muziek. Met Event-Us als management en Avalon Music als muzieklabel zet hij zijn eerste stappen als solo artiest. De eerste teaser is Ook Down, een zwoele slowjam waarin hij aangeeft dat de dame in kwestie dezelfde plannen heeft als hij. Gefocust brengt hij vervolgens weer vele uren in de studio door, op zoek naar zijn eigen sound. Hij introduceert die als eerste met zijn officiële debuutsingle: het dansbare en ietwat stoute ‘Geen regels ft. Jayh & Dopebwoy’. Hierna besluit Zefanio tot een intiemere, zwoelere sound met de opvolger ‘Laatste Keer ft. Jonna Fraser‘. Deze single wordt opgepikt door nationale radiostations en dit levert miljoenen views op. Tussendoor doet hij een cover van R. Kelly’s Bump & Grind bij radiostation FunX, wat vele duizenden positieve reacties uitlokt.

Op 9 februari 2017 brengt Zefanio zijn EP ‘Zefanio‘ uit. Op de EP staan 10 tracks waar hij onder andere wordt bijgestaan door de artiesten Stepherd, Shanee, Josylvio en labelgenoot Jayh. Daarnaast staan er producties op van onder andere JasonXM, Monsif en Valentin Pairel.

Lang blijft het niet stil. Zefanio heeft de smaak te pakken en brengt in april alweer ‘Wat Ik Zie‘ uit en een maand later de tropische single ‘In Ons Geloven ft. YOUNGBAEKANSIE‘.

Ook neemt Zefanio deel uit van het album ‘EnBloc’. Dit is een project, opgezet door het label Equipe, waar onder andere de artiesten Hef, Josylvio, BKO, Hansie, Valsbezig, I Am Aisha, Crooks, Def Major, Dinero, Rollàn, Soes, Jermaine Niffer, Defano Holwijn, Jerra, Latifah en Baas B aan samenwerken. De producties zijn verzorgd door Architrackz, Denta Beats, Monsif, Since 96, Raoul “808” Ilahi, Whiteboy, Davey Donovan, Pyramids en JasonXM. De plaat telt veertien tracks, waaronder de single ‘Meer‘ van Zefanio, F1rstman en Shanee.

Dit project zorgde voor meer samenwerkingen voor Zefanio. Zo staat hij onder andere op de albums van SFB (Reset The Levels 3), Josylvio (Hella Cash), Eves Laurent (Rose) en SBMG (Metro53).

In 2018 is het weer tijd voor een eigen project van Zefanio. Deze keer een maxisingle, genaamd ‘No Scrub‘ bestaande uit drie tracks. Hier laat hij zijn tropische vibe weer horen op de single ‘In Je Stad ft. F1rstman‘, die al meer dan 1 miljoen views op YouTube en 1 miljoen streams op Spotify heeft.