De Rotterdamse rapper Vic9 is geen onbekende in de Nederlandse Rap scène. De rapper kreeg veel aandacht vanwegen zijn altijd zo misterieuze verschijning. In 2016/2017 kwam de rapper uit het niets terecht op grote projecten van Sevn Alias (Enge Whip), Kevin (In De Streets) & Josylvio (Abu Dhabi) zonder ook maar ooit een eigen nummer te hebben uitgebracht. Dit resulteerde in een uitnodiging voor Vic9 om mee te doen aan het “All Eyez On Us” project ter ere van de film “All Eyez On Me” over Tupac Shakur. Dit succesvolle project was met een #2 notering in de Album Top 100 een startschot voor Vic9 om nu ook te gaan werken aan zijn solo carrière.

In augustus 2017 tekende Vic9 een managementcontract bij Event-Us en kort hierna sloot hij zich aan bij platenlabel Top Notch. In december van ditzelfde jaar bracht Vic9 zijn debuut-EP “9” uit met features van o.a: Sevn Alias, Lijpe, Kevin & meer. De EP behaalde binnen 6 maanden tijd meer dan 12 miljoen streams en smaakte dus naar meer.

Precies een half jaar later (1 juni 2018) was het alweer tijd voor zijn tweede EP genaamd “92:29”. Deze EP bevat samenwerkingen met onder andere Jayh, Josylvio, 3robi en Ronnie Flex. Samenwerking met de laatstgenoemde behaalde binnen 2 maanden de gouden status (6 miljoen streams) en de EP kwam in de Album Top 100 binnen op #5. Momenteel is Vic9 hard aan het werk met zijn nieuwe album die naar verwachting in 2019 zal verschijnen.