I Am Aisha

Met pompende beats en rauwe stem trapte ze deur in van de Nederlandse Pop en RnB muziekwereld. “Ik ben hier om een stempel te zetten, nou gooi je handen ‘hoog”, zingt Aisha in haar lied ‘Handen Op’. Ze bewijst als tekstschrijver en zangeres dat vrouwen net zo hard en zelfs harder kunnen overkomen dan mannen. In woord, beeld en techniek. En dat doet ze beter dan wie dan ook die haar vooraf gingen.

Haar lyrics, teksten, zijn uit het leven gegrepen in duidelijke straattaal van nu. “Step ya game up, zoveel woorden maar je zegt niks, te gek voor woorden want ik heb geen tijd voor jou,” Aisha in ‘Fokkin’ Normaal’. Ze liegt niet en maakt geen zoetsappige flauwekul liedjes. Ze heeft ballen en stijl. Ze zingt en rapt over hoe het is in het leven van een muzikant en van een zelfstandige sterke vrouw. “Weer een nieuwe dag in het leven, weer een neppe lach maar wat geeft het, geen cent in mijn zak, niemand weet het, zolang er maar muziek is en te eten”, zingt Aisha in ‘Masker’.

Met een stevige werklust en passie voor muziek releaste Aisha in 2010 haar EP, bouwde ze haar eigen studio in haar huis en timmert ze verder aan haar muziekcarrière: nog meer muziek en nog betere shows. Op het podium staat een act, een show die laat zien hoe het moet.

Van haar moeder Jetty Weels, van de beroemde Nederlandse popgroep Mai Tai uit de jaren ’80, kreeg ze als kind veel mee. Ze heeft vele jaren en meters achter de rug in haar ontwikkeling als artieste. Ze kent het klappen van de zweep. Ze deed mee met verschillende talentenjachten. Werkte samen met Donavon Nelson, de voormalige manager van George Michael. En was deel van de meidenpopgroep LaliQ. Ze werkte ook samen met de producers van de Sugababes, Reverse en het duo The Opposites.