Een cover van Cho droppen en vervolgens een eigen, grote aanhang krijgen op Social Media. Voor velen klinkt het misschien als een sprookje, maar voor Duran werd dit in 2015 werkelijkheid.

De 23 jarige pop/R&B artiest is al vanaf jongs af aan verliefd op muziek. Geïnspireerd door Trey Songz, Chris Brown, R. Kelly en Lil’ Wayne besluit hij op zijn zeventiende alles op alles te zetten. De geboren en getogen Almeerder ontmoet productieteam Hyplified en ze werken samen verder aan Duran zijn muzikale ontwikkeling.

Duran is een hoge tenor met sterke R&B invloeden; dit is hoorbaar in hoe zijn stem vibreert en hoe hij riffs gebruikt. Dit stemgeluid maakt een uitstekende combinatie met zijn looks: de tattoos, piercings, blauwe ogen, blonde haren en fashionkeuze laten menig vrouwenhart sneller kloppen.

Het succes van de cover smaakte naar meer. Nadat hij bij Avalon Music heeft getekend in 2015, verschijnt in oktober van hetzelfde jaar zijn eerste single: Doet er niet toe ft. Défano Holwijn.  Deze track wordt goed ontvangen en wordt opgevolgd door Friendzone in juni 2016. Beide tracks krijgen landelijke aandacht, mede door zijn fanatieke fanbase.

Duran is nu hard bezig in de studio om nieuw materiaal uit te brengen. Hij is hiervoor in de studio met onder andere J.Rock, Jayh Jawson, Hyplified, Silent-Man, JasonXM en nog vele andere producers/songwriters.

Nieuwe muziek is dus snel te verwachten!