Dopebwoy

Prrr

‘Jordan Jacott’ beter bekend als Dopebwoy is geen onbekende in de volksmond. De jongen die in Amsterdam Zuid-Oost opgroeide is uitgegroeid tot een van de grootste namen in de Nederlandse Urban scene. Waar in het begin de keuze op voetbal viel bij de club Omniworld, begon zijn aandacht vanaf de middelbare school te verschuiven naar muziek. Als zoon van DJ Flash had Dopebwoy een mentor die dagelijks met muziek bezig was. Met deze kennis op zak begon Dopebwoy zichzelf te ontwikkelen; hij maakte beats en nam zijn eerste (Engelstalige) tracks op onder de naam “Kleine’’.

Vanaf 2011 schakelde Dopebwoy over naar Nederlandstalig. Hij wilde graag laten zien een multitalent te zijn die niet alleen dope beats produceert, maar zichzelf ook als artiest ziet. Begin 2012 resulteerde dit in de videoclip Beatrix. Dit nummer, waarin hij wordt bijgestaan door Lexxxus, Rasskulz, Donny Baby en Scotteboii, was een regelrechte banger en resulteerde in meer vraag naar beats en samenwerkingen.

Vanaf dat moment is Dopebwoy niet meer weg te denken uit de Nederlandse Urban scene. In 2013 werkte hij samen met Jowy Rosé die hem vervolgens kennis liet maken met het label Streetknowledge. In 2014 en 2015 produceerde hij onder andere voor Yes-R (That’s Life), F1rstman (Vertel me) en SBMG (Late Night Sex).

In de lente van 2016 dropt Dopebwoy zijn eerste single onder Avalon; Selecta ft. Jayh Jawson. Deze banger is een jaar later nog steeds niet weg te denken uit het uitgaanscircuit. Clubbangers worden vanaf dat moment een kenmerk van Dopebwoy. Zijn opvolger Niks te Maken heeft veel invloeden uit de bubbling movement en de video ervan is opgenomen in Suriname. Hij produceerde Ballon voor Jayh Jawson, Bobbel voor ChildsPlay en voorziet de heren van SBMG met de beat van Mickey Mouse. Samen met labelgenoot Zefanio slaat hij de handen in elkaar voor het zwoele nummer Laatste keer ft. Jonna Fraser.

Juni 2017 brengt Dopebwoy zijn grootste single ‘Cartier ft. Chivv & 3robi‘, tot dan toe, uit. In korte tijd gaat de single goud, platina en zelfs triple platina! Inmiddels heeft ‘Cartier’ 56 miljoen streams op Spotify! Dit zorgde ook voor erkenning in het buitenland. Zo is Dopebwoy een vaste gast geworden in onze buurlanden Duitsland, België en Frankrijk. En is hij vaker geboekt in Suriname, Curacao, Switzerland en nog veel meer landen!

Na dit grote succes kwam Dopebwoy met de opvolgers ‘Afstand‘ en ‘Stack ‘T ft. 3robi‘. Deze singles staan uiteindelijk ook op zijn EP ‘Andere Flex’ die 15 december 2017 uitgebracht werd.

Ook in 2018 pakt Dopebwoy goed door! Zo werkt hij onder andere samen met de artiesten Yung Felix (Loco), SFB (Drip), Bizzey (Salaris). Na het vele succes in de voorgaande jaren belooft ook 2019 een mooi jaar te worden voor de rapper. Zo bracht hij onlangs een track uit met Londense zanger/rapper Yxng Bane ‘Santo Domingo‘ die in korte tijd de 3 miljoen streams aantikt.