Sofiane Boussaadia, beter bekend onder de artiestennaam Boef.

Boef maakt in 2015 indruk met zijn Zonamo sessie, waar hij ook zijn eerste label deal tekent. Een jaar later brengt hij zijn debuut-EP ‘Gewoon Boef’ uit. Deze komt op nummer 4 binnen in de Nederlandse Abum Top 100.

Met miljoenen views op YouTube en miljoenen aan streams op Spotify is hij één van de meest hete artiesten van deze tijd. Met zijn singles en immens populaire 101Barz sessies verbreekt BOEF record op record als het gaat om views en streams.

Het vervolg kon niet uitblijven. Boef heeft een YouTube-kanaal met meer dan 640.000 volgers en honderduizenden views per vlog en dropte zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ in maart 2017. Met dat album verkocht hij platina, sleepte hij honderd miljoen streams binnen en werd hij wereldwijd de #28 meest gestreamde artiest in het weekend van de albumrelease.

En daar stopte de teller niet. Met meerdere albumsingles verkocht hij platina en/of meervoudig platina en de music video van zijn track ‘Habiba’ werd met 40 miljoen views de best bekeken Nederlandse videoclip aller tijden. Met wat geluk is dit alles een voorbode op wat nog komen gaat en zal deze deugniet in de komende tijd nog veel meer muzikale streken uithalen.

2019 belooft en goed jaar te worden voor deze populaire top artiest. Zo kondigde hij in 2018 zijn tour aan voor 2019. Boef blijft maar bouwen aan een buiten proportioneele muziek cariere.